Vad kan man göra med sina foton?

Nästan alla människor har en mobiltelefon och idag har i princip varenda telefon en inbyggd kamera. Beroende på vilken modell man har så är kameran av olika kvalitet, men över lag kan man nuförtiden ta riktigt bra foton med mobilen eller surfplattan. Till det kommer möjligheten att göra en viss bildbehandling efteråt; allt ifrån ljuskorrigering till roliga filter och effekter gör att man kan skräddarsy sina foton efter eget tycke och smak.

Men vad ska man göra med alla dessa bilder? Tillhör man den stora skara som tar massor med foton på en daglig basis så brukar det sluta med att man laddar upp en hel del i sociala media men också att hundratals foton arkiveras på datorn eller i molnet och sedan glöms bort. Vi trycker färre foton idag än förr och saker som fotoalbum är inte längre en vanlig vara.

Gör omgivningen trevlig

Foton är fantastiska! Tänk på alla underbara miljöer, kul människor och intressanta detaljer som vi ständigt dokumenterar – oavsett om vi är glada amatörer med mobilen i högsta hugg eller proffs med stor och dyrbar kamerautrustning! Visst är det synd att de bara skall försvinna på någon hårddisk någonstans? Gör ditt hem eller din arbetsplats trevlig genom att låta framkalla dina favoritbilder och sedan rama in dem med snygga och eleganta ramar som du kan hitta på https://www.bgafotobutik.se/fotoramar-1 där det finns massor av modeller i olika storlekar, färger och modeller.

Att rama in sina foton är något av en konstform, då man kan göra det på olika sätt för att uppnå olika resultat. Man kan till exempel välja att rama in sitt foto rakt av, där ramen sluter tätt runt bildens kanter, eller göra en stilig

passepartout inramning där man trycker fotot i en mindre storlek än ramen och sedan lägger det på ett pappersark som man slutligen ramar in. Effekten är riktigt snygg och på så sätt höjer man fokusen på bilden, och man kan leka med färger för bästa resultat; lägger man bilden på en svart eller vit bakgrund blir resultatet radikalt olika. När man är nöjd med sin inramning kan man sätta upp bilderna på massor av olika sätt: i raka linjer, osymmetriskt, i specifika former eller i trappstegsdiagonaler. Att vara omgiven av bilderna ger miljön man befinner sig mycket roligare och mer stimulerande!

Tryck på andra material

Idag är det också enkelt att låta trycka sina bilder på annat än papper. Man kan bland annat trycka på canvas, på tyg och på keramik och det finns ett stort utbud av produkter som man kan utsmycka med sina foton. Tryck familjens medlemmar eller företagets anställda på kaffekopparna, gör fina kuddar till soffan med semesterbilder eller husdjur, ge bort kalendrar och t-shirt med bilder till vänner och bekanta. Möjligheterna är oändliga!

Lumin