Bästa programmen för bildredigering

Det absolut bästa och mest väletablerade datorprogrammet för bildredigering är Photoshop. Det har funnits länge och kommer ständigt ut i nya, uppdaterade versioner. Varje ny version innehåller nya funktioner. Programmet har väldigt många användare världen över. Photoshop används framför allt av professionella designers och illustratörer men det finns även intresserade privatpersoner som använder det. Med hjälp av Photoshop kan du på ett avancerat och kvalificerat sätt skapa och redigera bilder. Du kan även efterbehandla dina digitala foton. Photoshop har en mängd olika användbara funktioner, så som filer, verktyg för att beskära, färgbehandling med mera.

Det finns även gratis bildredigeringsprogram

Photshop är verkligen bra och förmodligen förstahandsvalet om man vill ha ett riktigt professionellt verktyg som möter de flesta behoven. Dock bör man komma ihåg att det kan vara en ganska lång inlärningsperiod innan man behärskar Photoshops olika funktioner. Dessutom är Photoshop en ganska kostsam produkt. Detta gör att många drar sig för att använda Photoshop. Men Det går även att få tag på gratis redigeringsprogram. Ett väldigt bra alternativ är programmet Gimp som är ett Open Source-program. Gimp liknar Photoshop i väldigt hög grad. Gimp har precis som Photoshop många avancerade funktioner och möter väldigt väl behoven hos de flesta designers och illustratörer.

Mer information om kostnadsfria bildredigeringsprogram

Gimp går att ladda hem gratis från nätet. Gimp har väldigt många användare och tillsammans hjälper användarna till att bygga en så bra produkt som möjligt. Att Gimp är en Open Soruce-programvara innebär att källkoden är öppen för vem som helst att ta del av och bygga vidare på. Om man föredrar ett mindre avancerat bildredigeringsprogram som inte tar lika lång tid att lära sig så kan Paint, som följer med Windows, vara ett alternativ. Paint är ett väldigt enkelt och avskalat program som inte innehåller särskilt mycket funktionalitet. Men det duger gott om man inte har några avancerade behov utan endast till exempel vill beskära en bild eller göra andra enkla justeringar.

Lumin