Så tar du de bästa bilderna på Instagram

I en djungel av filter och konton fyllda av atmosfäriska och äventyrliga bilder kan det vara svårt att hitta sin egen stil. Det som många populära instagramkonton har gemensamt är att de berättar en historia och har ett genomgående tema. Titta på konton du tycker är bra och försök se vad det är som gör bilderna så intressanta att följa. Våga ta efter och likna dina absoluta favoriter!


Vinklar, ljus och filter

Capturing the moment with a smartphone

Det kanske känns märkligt att fota något underifrån eller ta en bild som ser sned ut, men faktum är att det många gånger är just det som gör bilden speciell. Ett vanligt nattduksbord kan bli både spännande och vackert genom att man bara vrider lite på kameran. Ljuset är också väldigt viktigt när man vill ta vackra bilder. Försök undvika att använda blixten. Ofta gör blixten bilderna lite platta och stela då ljuset som blixten utsöndrar är väldigt skarpt. Försök istället använda dig av ljus från fönster och naturliga källor. Alternativt en lampa. Lek med ljuset och pröva motivet i olika vinklar i förhållande till ljuset. På Instagram finns en djungel av filter att använda sig av för att sätta den där sista touchen på bilden och skapa känslan du var ute efter.

Berätta en historia
Många populära konton på
Instagram har ett genomgående tema. De använder till exempel nästan alltid samma filter eller filter som är väldigt lika. Det är för att kontot ska se ut att hänga ihop, varje bild är på något sätt kopplad till den andra. Vilka filter som passar dig beror på vilken känsla du vill framkalla. Mjukare filter känns lugnare och passar bättre vid fotografering av till exempel heminredning och liknande. Äventyrligare bilder passar bättre i lite skarpare filter med klarare färger. Dessutom är det viktigt att ha en bra variation på bilder, ena dagen en bild på dig på stranden och andra dagen en bild på din hund i gräset. En bild när du tar en fika med en vän eller när ditt barn leker och liknande. Använd dig av olika motiv och gör dem levande med vinklar, ljus och filter för att locka besökare till din sida.

Lumin