Packa kamerautrustningen rätt

Oavsett om man är en glad amatör eller arbetar som fotograf professionellt, vet man att kameraväskan snabbt kan fyllas av mycket utrustning, särskilt om man ska resa bort en längre period. För att bespara sig själv en ond rygg och mycket besvär, och för att försäkra sig om att ingen del av den ofta dyra kamerautrustningen går sönder, är det därför viktigt att man packar kameraväskan på rätt sätt.

Det kanske viktigaste att tänka på när man packar sin kamerautrustning är att packa väskan tätt. Det bästa är om man kan fylla ut tomrummen i väskan med annat man ska ha med sig på resan, som är mjukt och dämpande, till exempel strumpor eller en handduk. På det sättet försäkrar man sig om att allt ligger på plats under resan, och inte åker omkring i väskan, med risk för skador som följd.photography-1050998_960_720

Även om man ska packa väskan tätt ska man dock inte packa ned extra utrustning bara för utfyllnadens skull – det kommer man att ångra senare, när man går och kånkar på en tung kameraväska. Man bör istället fundera på vad man verkligen kommer att använda under resan, och vad man kan avstå från. Ju färre tunga saker man har i sin kameraväska, desto mindre är också risken för olyckor och skador.

Slutligen kan det vara bra att ha en plan när man packar, och packa kameraväskan i en logisk ordning. Detta för att man ska slippa gräva igenom hela väskan för att hitta något man behöver som ligger på botten, och därmed riskera att skada utrustningen.

Om olyckan trots allt har varit framme under en resa, och ett objektiv eller en annan del av ens kamerautrustning har gått sönder, kan det innebära ett rejält bakslag för ens ekonomi. Om man vill ha hjälp med att reda ut andra delar av ens ekonomi för att förbättra förutsättningarna för att återhämta sig efter ett sådant bakslag, ska man kontakta Zensum. De kan bland annat hjälpa privatpersoner med att omförhandla sina lån till bättre villkor. På det sättet kan Zensum skapa förutsättningarna för en tryggare privatekonomi, som klarar av olyckor som trasiga objektiv. Om man packar sin kameraväska på det sätt som beskrivs ovan kan man dock förebygga att det händer överhuvudtaget!

Lumin